Archief: Endstra betrokken bij investeringen Airport Weeze

Het is al een tijdje duidelijk, maar nooit echt bekend geworden. Willem Endstra stak in zijn hoogtijdagen als onroerend goed handelaar miljoenen in Flughafen Niederrhein. Tegenwoordig is dit natuurlijk Weeze Airport. Willem Endstra is onderdeel van het ‘groepje Nederlandse investeerders’, die de grond en de bezittingen erop in 2001 aankocht. Eind 2001 stapt hij onder druk van de Duitse overheid uit het project omdat ze weten dat de Nederlandse justitie hem in het oog heeft.

Later blijkt dat hij via een omweg alsnog ruim zes miljoen euro in het vliegtuig heeft gestopt. De zelfverklaarde bankier van de onderwereld heeft nog meer te maken gehad met het vliegveld. Zijn liquidatie zou het rechtstreekse gevolg zijn van een beraamde moordaanslag op Willem Holleeder. Hij maakte met twee leden van de Hells Angels moordplannen in .. in een restaurant op vliegveld Weeze. Holleeder was hem echter voor en Willem Endstra werd op 17 mei 2004 op klaarlichte dag vermoord in Amsterdam Oud Zuid.

Of er in de loop van de jaren nog meer verhalen naar buiten gaan komen die te maken hebben met de liquidaties in de Amsterdamse onderwereld is nog maar de vraag. Spannend is de connectie van Weeze Airport en de Amsterdamse onderwereld echter wel! Als wij meer weten wordt dat zeker aangevuld!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.