Faciliteiten op Airport Weeze // van Kiddieland tot en met WiFi

De luchthaven faciliteiten op Weeze Airport zijn heel divers. Koffie drinken, overnachten, de baby verzorgen, winkelen op Weeze Airport of zelfs fietsen huren is allemaal mogelijk.

Er zijn veel voorzieningen op Weeze Airport, zoals internet, een babykamer, geldautomaten, parkeer-gelegenheid, rookruimtes en een aantal winkels. Meer informatie is te vinden bij de informatiebalie.

– Draadloos internet is mogelijk, dit is gratis.
– Er is een kiddieland, een plaats om je kind lekker te laten spelen.
– Er is een kamer om een baby te verzorgen, dit wordt de Babycare room genoemd
– Je kunt fietsen huren naast de reisbureaus
– In de terminal zijn twee geldautomaten
– Geld wisselen is niet mogelijk!

Bij P1 zijn parkeergelegenheden voor rolstoelgebruikers. Zo staan zij dichtbij de terminal. Wel moet het parkeerbewijs dat je de mogelijkheid geeft om legaal op deze rolstoel parkeerplaatsen te staan, goed zichtbaar zijn op het dashboard. Voor het betalen moet je dit melden bij het kantoor – de tarieven van P3 gelden namelijk op deze rolstoel parkeerplaatsen op P1.

Er zijn rond Weeze Airport genoeg hotels te vinden; de luchthaven werkt echter niet samen met een van deze hotels.

Roken op Weeze Airport en gevonden voorwerpen

Zowel voor als achter de security zijn rookruimtes. Clubmaster Smokers Lounge is te vinden achter het restaurant op het terras op de eerste verdieping in de vertrekhal. Dus als je wilt roken op Weeze Airport, is dat mogelijk!

Gevonden voorwerpen kan men brengen of afhalen bij de informatiebalie. Deze is dagelijks van 07.00 tot 23.00 open. Tel +49 (0)28 37 66 61 11 voor meer informatie. De informatiebalie kan je meer vertellen over de luchthaven faciliteiten.

Winkelen op Weeze Airport

Er kan goedkoop en duty free worden gewinkeld op Weeze Airport bij Chacalli Duty Free Shop. Er is duty free en travel value. Duty free is het goedkoopst, dit is echter alleen beschikbaar voor reizigers met een bestemming buiten de EU of de Canarische eilanden (= onderdeel van Spanje). Travel value artikelen kopen is ook mogelijk voor reizigers die bijvoorbeeld naar Malaga (binnen de EU) gaan. Deze reizigers kunnen echter niet meer belastingvrij tabaksartikelen kopen – dit is het gevolg van een Europese wet die kortgeleden is ingegaan. Als je wilt winkelen op Weeze Airport dan zijn zowel de duty free als de travel value winkel te vinden op de eerste verdieping (bij Chacalli Duty Free Shop). Er is keuze uit bijna 5.000 artikelen.

Overige regels

  • Dieren zijn toegestaan in de terminal. Over het vervoer van dieren kun je het beste met de luchtvaartmaatschappij overleggen
  • Check ongeveer 90 minuten voor vertrek in
  • De terminal is 24 uur per dag geopend
  • Alle handbagage mag niet groter zijn dan 55 cm x 40 cm x 20 cm. Voldoet het niet aan deze afmetingen, dan is het noodzakelijk om het als ruimbagage in te checken.
  • Vloeistoffen (zoals gel, zonnebrandcreme, bodylotion) mogen niet verpakt zijn in flesjes/potjes van meer dan 100 milliliter. Maximaal mogen 10 van deze potjes / flesjes per persoon worden meegenomen, in een doorzichtige en hersluitbare plastic zakje. Deze zakjes zijn tegen betaling verkrijgbaar op de luchthaven.
    >>>>>>>>>>> Doe je aankopen in duty free / travel value winkels, en zijn dit vloeistoffen? Dan plakt de medewerker er  een zegel op, welke 1 dag geldig is. Overstappen kan dan gewoon als dit zegel er nog op zit. Dit zegel mag niet verbroken zijn!

Vragen over de luchthaven faciliteiten

Heb je vragen? Dan kun je de informatiebalie bellen op +49 (0) 28 37 66 61 11. Ook emailen naar terminalinfo@airport-weeze.com is mogelijk. Heeft u vragen over boekingen of bijvoorbeeld de vlucht: bel of mail dan met de luchtvaartmaatschappij.