Weeze Airport in geldproblemen?

Weeze Airport dreigt acuut in financiële problemen te komen. Dit is omdat Ryanair als gevolg van de Duitse toeristenbelasting waarschijnlijk veel zomerbestemmingen in 2015 gaat schrappen. Dit zal zorgen voor minder inkomsten voor de luchthaven.

De directie van de luchthaven denkt er nu over om een stuk grond te verkopen. Het regiobestuur van de bestuurseenheid van Kleef heeft het aanbod gekregen om een stuk grond van 50 hectare aan te schaffen voor 3,5 miljoen euro. Dit geld zou heel welkom zijn aangezien er nog 34 miljoen euro open staat bij Kleef. Kleef is een Kreis (een bestuursvorm in Duitsland tussen gemeente en provincie in). De directeur van Weeze Airport Budget van Bebber vindt dat het om een goede deal gaat, hij wil niet horen van het woord krediet.

De grootste particuliere investeerder van het vliegveld, Herman Buurman (een Nederlandse zakenman) heeft het aanbod niet gekregen. Veel mensen vragen zich nu af waarom. Is het echt een goede deal, of een veredelde afbetaling van de 34 miljoen euro aan schuld?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.